СПИРАЧНА СИСТЕМА


Съветваме Ви два пъти в годината да проверявате състоянието и ефективноста на спирачната система - при периодичните технически прегледи (което е задължително условие за да е в движение автомобилът) и при подготовката му за летния или зимния сезон. Веднъж на две години трябва се сменя и спирачната течност. Тя е силно хидроскопична (съединява се с водата), поема от влагата и губи част от вискозитета си. Ако нивото е спаднало и течността има кафяв цвят, значи трябва да се смени.
Ниското ниво може да означава, че има и теч в хидравличната система от напукани маркучи или от уплътненията на цилиндърчетата, което налага незабавен ремонт. Мекият педал на спирачките е белег за влизане на въздух в системата,което е предпоставка за инцидент на пътя, тъй като спирачките не работят както трябва.
Друг често срещан индикатор за авария е пулсирането на педала при натискане - вероятност за наличието на изкривен диск. Ако автомобилът “дърпа” на една страна при спиране, значи апаратите не работят равномерно и има повреден или заял елемент от системата.

 

ДОВЕРЕН СЕРВИЗ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ